maanantai 18. maaliskuuta 2013

Revontulet 17.3.2013


Seuraavana iltana näkyi koko maassa upeat revontulet, joita myös Polariksen piirissä havaittiin. Sami kirjoittaa: "Huippu oli näköjään klo 20-20.15. Nurmijärven arvo pomppasi huimaan 577. Silloin olisi näkynyt taivaalla myös punaista. Lähdin autolla noin 20.25 ja jo matkalla Ahdenkallioon näkyi todella kirkas vihreä rintama pohjoisessa. Satunnaiset autoilijat pysähtyivät tien varteen katsomaan niitä. 20.45 jälkeen näkymät heikkenivät aika nopeasti."

Timo Rasimus otti samaan aikaan revontulista kuvia Hyvinkään lentokentällä.  Näistä on kaksi esimerkkiä yllä. Timo kertoo: "Lähdin liikkeelle noin kymmenessä minuutissa siitä kun sain Samin tekstarin. Ajoin ensin Kytäjän suuntaan, mutta se oli virhe, koska siellä katuvalot kerrankin paloivat. Siitä sitten lentokentälle, jossa kuvasin toista tuntia. Loppuvaiheessa maltoin jopa alkaa katselemaan kuviin elementtejä kohdalleen, kuten rakennuksia jne. Oli kyllä aika komea elämys."

Lisää revontulikuvia on nähtävissä täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähtitieteellinen yhdistys Polaris ry:n vuosikokous pidetään perjantaina 21.4.2023 klo 19.00. Paikka on ravintola Amarillo, Uudenmaankatu 4-...