torstai 14. maaliskuuta 2013

Tähtinäytännössä komeetta PanSTARRS

Kevät on ollut kylmä, mutta tähtien katsomiseen muuten harvinaisen hyvä. Nyt maaliskuussa on nähtävissä komeetta PanSTARRS. Yllä on Australiassa otettu kuva komeetasta, joka on nähtävissä länsitaivaalla auringon laskun jälkeen. Komeetta on himmenemässä, mutta myös nousemassa korkeammalle, mikä helpottaa havaitsemista. Komeetasta on tietoa Ursan sivuilta ja Australiassa otettuja kuvia on nähtävissä täällä.
Polaris järjestää lauantaina 16.3 klo 19.30 tähtinäytännön lentokentän maastossa. Muita hyvin näkyviä kohteita on mm. Jupiter, joka näkyy hyvin pienelläkin kaukoputkella. Täältä näet näytäntöpaikan.
Näytäntöä on mahdollista seurata Hyvinkään Ilmailukerhon webkameran välityksellä.

3 kommenttia:

  1. Komeetta nähty tänään Kytäjällä kiikarilla klo 19.15 ja paljain silmin 19.45 alkaen. Kovin on matalalla vielä. Juuri ja juuri iltaruskon yläpuolella.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Näytäntö on tarkoitus pitää lentokenttärakennuksen lähistöllä Lentokentäntien päässä. Autot voi jättää viereiselle parkkipaikalle.

    VastaaPoista

Tähtitieteellinen yhdistys Polaris ry:n vuosikokous pidetään perjantaina 21.4.2023 klo 19.00. Paikka on ravintola Amarillo, Uudenmaankatu 4-...