maanantai 22. lokakuuta 2012

Esitelmätilaisuus Hyvinkään kirjastossa 31. lokakuuta


Polariksen seuraava esitelmätilaisuus pidetään keskiviikkona 31.10.2012 klo 18.30 Hyvinkään kirjaston kokoustilassa nro 2. Esitelmän aihe on Mars-planeetta ja sen pitää Jukka Hongisto.

Mars on saanut nimensä roomalaiselta sodanjumalalta. Marsia on kautta aikojen nimitetty punaiseksi planeetaksi, sillä sen pintaa peittävät kivet ja maaperä sekä sitä ympäröivä kaasukehä ovat punaisen ja vaaleanpunaisen sävyisiä rautapitoisuutensa vuoksi. Marsin vuorokausi on suunnilleen yhtä pitkä kuin Maan vuorokausi, mutta vuosi on miltei 2 kertaa niin pitkä kuin Maassa. Marsin etäisyys maasta vaihtelee suuresti ja lähimmillään oppositiossa sen yksityiskohtia voi tarkastella pienelläkin kaukoputkella. Aikoinaan juuri Marsin radasta tehdyt tarkat havainnot johtivat Keplerin päättelemään, että rata on ellipsi.

Koska Mars on maankaltainen olosuhteiltaan on sitä siinä mielessä helpompi tutkia kuin esimerkiksi Venusta. Viime aikoina ovat planeetan tutkimus on ollut vilkasta. Veden läsnäolo on varmistettu, mutta elämän merkkejä ei näy.
Esitelmätilaisuudessa 31.10 kuullaan Mars-tutkimuksesta lisää.

 Kokouskutsu on ladattavissa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähtitieteellinen yhdistys Polaris ry:n vuosikokous pidetään perjantaina 21.4.2023 klo 19.00. Paikka on ravintola Amarillo, Uudenmaankatu 4-...